jadłospis 1 jadłospis 2 jadłospis 3
I śniadanie
 kawa mleczna (200g
mleko 0,5% tłuszczu)
 60g chleb żytni pełnoziarnisty
 30g chleb biały
 5g margaryna miękka
 30g kiełbasa szynkowa z kurczaka
 100g pomidor
 50g ogórek kwaszony
 kawa mleczna (200g mleko 0,5% tłuszczu)
 60g chleb żytni razowy
 3g margaryna miękka
 20g polędwica luksusowa
 125g sałatka kolorowa z twarogu (twaróg chudy, papryka, rzodkiewka,
sałata, łyżeczka oleju słonecznikowego)
 herbata
 musli na chudym mleku ( 200g
mleko 0,5% tłuszczu, 25g musli)
 60g chleb mieszany z soją
 3g margaryna miękka
 50g ryba faszerowana
 100g sałatka jarzynowa z olejem
II śniadanie
 herbata
 30g chleb mieszany słonecznikowy
 20g mięso wołowe gotowane
 100g surówka z białej kapusty z olejem
 150g jogurt naturalny 0,5% tłuszczu
 25g musli
 100g truskawki
 herbata
 20g chleb chrupki
 3g margaryna miękka
 30g szynka wołowa gotowana
 50g kalarepka
 150g jabłko
obiad
 250g krupnik z kaszy jęczmiennej z
warzywami
 150g ziemniaki gotowane
 175g filety z dorsza po grecku (75g gotowany dorsz, 100g farsz grecki
– włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, przyprawy)
 200g sok z czarnej porzeczki
 150g jabłko
 250g rosół z makaronem
 150g ziemniaki gotowane
 100g sztuka mięsa
 150g surówka z ogórków kwaszonych i pomidorów
 200g sok marchwiowo – jabłkowy
 250g kapuśniak z kapusty słodkiej z pomidorami
 300g leniwe pierogi na chudym serze
 150g surówka z marchwi i jabłek
 200g sok jabłkowy
kolacja
 herbata
 30g chleb mieszany słonecznikowy
 190g twarożek z ogórkiem i szczypiorkiem (twaróg chudy, jogurt chudy, ogórek i szczypiorek)
 herbata
 30g chleb chrupki
 150g sałatka grecka (cebula, ogórek, papryka, pomidor, czosnek, ser feta, jogurt)
 herbata
 40g bułka grahamka
 165g sałatka z twarogu z papryką
(twaróg chudy, papryka, natka, kefir)
 50g pomidor
 10g sałata
pojadanie
 175g jogurt owocowy 1,5% tłuszczu
 30g płatki kukurydziane
 100g śliwki
 150g jabłko
 150g jogurt owocowy 1,5% tłuszczu
 150g banan