jadłospis 1 jadłospis 2 jadłospis 3
I śniadanie
 herbata
 mleko z płatkami kukurydzianymi
(200g mleko 0,5% tłuszczu, 30g płatki kukurydziane)
 30g bułka grahamka
 3g margaryna miękka
 150g surówka z pomidorów i ogórków
 kawa mleczna (200g mleko 0,5%
tłuszczu)
 60g chleb żytni pełnoziarnisty
 20g kiełbasa szynkowa z kurczaka
 100g pomidor
 kawa mleczna (200g mleko 0,5% tłuszczu)
 60g chleb mieszany
 30g polędwica z indyka
 50g papryka czerwona
 10g sałata
II śniadanie
 herbata
 20g chleb chrupki
 3g margaryna miękka
 10g dżem niskosłodzony
 30g ser twarogowy chudy
 100g truskawki
 200g jogurt 0,5% tłuszczu
 herbata
 10g chleb chrupki
 koktajl mleczno – truskawkowy (200g jogurt 0,5% tłuszczu, 100g
truskawki)
obiad
 200g barszcz czerwony czysty
 100g kurczak gotowany
 150g ziemniaki gotowane
 150g surówka z marchwi i jabłek
 200g zupa z zielonego groszku
 80g boeuf Strogonow
 100g kasza gryczana
 200g surówka z ogórka kwaszonego i pora z olejem
 200g zupa jarzynowa
 100g pulpety z dorsza gotowane
 100g ziemniaki gotowane
 150g surówka z kapusty kwaszonej z marchwią, jabłkiem i cebulą
kolacja
 herbata
 100g sałatka wielowarzywna
 30g chleb mieszany z soją
 100g ryba w galarecie (ryba świeża, włoszczyzna, żelatyna, przyprawy)
 herbata
 15g chleb chrupki
 250g seler naciowy w kremie serowym (seler naciowy, ser twarogowy, rokpol,przyprawy)
 herbata
 30g chleb chrupki
 125g sałatka kolorowa z twarogu (twaróg chudy, papryka, rzodkiewka,
sałata, łyżeczka oleju słonecznikowego)
pojadanie
 koktajl mleczno – jagodowy (100g
czarne jagody, 150g mleko 0,5% tłuszczu, słodzik)
 150g kalarepa
 100g marchew
 100g jabłko